Jak przechowywać słodycze reklamowe
O słodyczach reklamowych wiesz wszystko? Twoja firma już od wielu lat korzysta z tej metody promocji swoich usług i produktów? A czy wiesz jak należy prawidłowo przechowywać słodycze promocyjne, aby mogły ci służyć przez długi czas, nie tracąc swoich wysokich walorów smakowych? Oto kilka wskazówek, które sprawią że cukierki, czekoladki i ciasteczka reklamowe będą smakować wybornie, nawet po kilku tygodniach od ich wyprodukowania. Mając do czynienia z produktami spożywczymi, a słodycze reklamowe z pewnością do takich się zaliczają, należy im zapewnić należyte warunki przechowywania. Niska temperatura i suche pomieszczenie to najdogodniejsze warunki, w jakich słodycze reklamowe mogą być magazynowe. Niemal wszyscy producenci sprzedają swoje wyroby w opakowaniach zbiorczych, którymi są wytrzymałe kartony z grubej tektury. Nie otwierając ich sprawiamy, że słodycze będą należycie chronione przez promieniami słonecznymi, mogącymi prowadzić do nadmiernego wysuszenia cukierków.